• +36 (62) 430 823 | 6725 Szeged, Kálvária sgt. 38.
  • Bőrgyógyászat: Hétfő, szerda: 13:00 - 17:00 | Bőrsebészet: Csütörtök: 13:00 - 17:00

Mi a csudát tudunk a rákról?

"A rák legfőbb oka, hogy károsodott a sejtlégzés.„ (Otto H. Warburg Nobel-díjas, 1924)

"Mivel nem létezik rákos sejt, amelynek ép a légzése, nem lehet vitás, hogy a rák megelőzhető lenne, ha a test sejtjeinek légzését épen tartanánk. Sok másodlagos oka van a ráknak, mint a mérgek, a mikrobák, a sugárzás, idegen tárgy a szervezetben, a vírusok és a retrovírusok, vagy más sérülések, de csak egy elsődleges oka van. Az egyetlen dolog, ami az összes rákban közös, hogy valami elvette a sejt normális lélegző (oxidációs) képességét mechanikusan, kémiailag vagy energetikailag. A rákok legfőbb oka, hogy károsodott a sejtlégzés.„ (Otto H. Warburg Nobel-díjas, 1924)
 

 

Dr. Kohán József - Mi a csudát tudunk a rákról?

 

2005-ben elolvastam egy könyvet, amit egy feltehetően lengyel származású, kanadai üzletember, Ron Gdanski írt Cancer címmel. Annyira meglepett részletes tudományos fejtegetése, hogy elhatároztam, az általa összegyűjtött ismeretekből előadást készítek.

  Egy évembe került, míg átrágtam magam a sorokon, melyek fiatalkori tanulmányaim elhalványulásával, öreg fejjel nehezebben voltak érthetők. Miután felfrissítettem tudásom, megdöbbentem, mennyire más tények szerepelnek a könyvben, mint a ma olvasható orvosi publikációkban. Azt tudtam, hogy az ún. akadémiai orvoslás érvei régóta foszladoznak, egyre csüggedtebben keressük a mindent gyógyító "panaceát", s közben számtalan kudarc ér minket, orvosokat és a betegeket egyaránt.

 Kételkedő ember révén csak azt tudom elfogadni bármely állításból, aminek igazsága több pontból vizsgálva is bizonyítható. A könyvben igazán nagy bakit, durva hibát vagy ferdítést nem fedeztem fel, ám annál több utalást azokra a tudományos eredményekre, melyekről máshonnan is olvastam már. Így került elő a könyv lapjairól a mindent átható mágnesesség, a mikrobák károsító hatása, az oxigén életfontos szerepe, vagy éppen számtalan fejezetből lépett ki a lapokból zsenink, Szent-Györgyi Albert az ő kvantumbiológiájával.

 Az említett több órás előadás képeit osztom most meg a kedves olvasóval, és megjegyzem, Nobel-díjasunk szerint a legtöbb betegség kialakulásának oka a vitaminok hiánya. Megdöbbent, amikor szülész kollégák megtiltják a kismamák vitamin fogyasztását, mondván, hogy túl nagy lesz a baba, és nehéz lesz megszülni. Elszomorít, amikor immunológusok azt mondják, nem szabad vitaminokkal erősíteni az immunrendszert, mert autoimmun folyamatok indulnak be.

 Ezzel szemben Szent-Györgyi így fogalmazott a C-vitamin hiányáról:

 „A skorbut nem a hiány első tünete. A skorbut a szervezet végső összeomlásának a jele, a halál előtti tünetegyüttes, és nagyon széles szakadék van a skorbut és az egészséges állapot között…Ha a nem megfelelő táplálkozás miatt valaki meghűl, és tüdőgyulladásban meghal, a diagnózis tüdőgyulladás lesz, nem helytelen táplálkozás, és az orvosa valószínűleg csak a tüdőgyulladást kezelte.”

 

 Klikkeljen az alábbi képhez előadásom megnyitásához!

kepek-1591.jpg
Vissza