• +36 (62) 430 823 | 6725 Szeged, Kálvária sgt. 38.
  • Bőrgyógyászat: Hétfő, szerda: 13:00 - 17:00 | Bőrsebészet: Csütörtök: 13:00 - 17:00

Dr. Kohán József

Életrajzom

kepek-916.jpg

1955-ben születtem, általános iskoláim kitűnő érdeméremmel végeztem, majd a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségiztem szintén kitűnő eredménnyel, biológiából dicséretesre. Harmadik osztályban 10 napos képzésen vettem részt a szegedi és a tihanyi Biológiai Kutatóintézetben, de a szűkebb tudomány, a kutatói pálya helyett a gyógyítás felé fordultam.

1973-ban vettek fel a Szegedi Orvostudományi Egyetemre, ahol diákként Dr. Kovács Gábor szívsebész professzor mellett végztem TDK munkát. 1979-ben „Summa cum laude” diplomáztam, majd 1979-1980 között a kiskunhalasi Semmelweis Ignác Kórház urológiai osztályán dolgoztam.

1980-1990 között a SZOTE Bőrklinikáján folytattam orvosi tevékenységem, ahol egyetemi tanársegéd lettem. Fő tudományos érdeklődési területem az immunológia mellett egyre inkább a dermatochirurgia volt. Elsősorban a keloid kezelések, műtétek voltak speciálisan figyelmem központjában, de az esztétikai sebészet is vonzott, így 1,5 évet töltöttem a klinika plasztikai sebészeti osztályán, de a többi osztályról, sőt amint az ottani feladatokkal végeztem, még az ambulanciáról is siettem a műtőbe és operáltam a klinikán töltött 10 év alatt nap, mint nap.

1984-ben szereztem diplomám bőr-nemigyógyászat és kozmetológiából. 1986-ban továbbképzésen vettem részt Halleban, ahol a kryotherápiát tanulmányoztam. Szegedi bőrklinikai munkásságom végén 2,5 éven át voltam az ambulancia vezetője.

Tudományos munkám kapcsán a SZOTE Bőrgyógyászati klinikáján a Magyar Dermatológiai Társaság által szervezett kongresszusokon az alábbi betegbemutatásokat tartottam: Lichen amyloidosus, Vasculitis allergica superficialis, Purpura Henoch-Schönlein.

Az MDT országos kongresszusain tartott előadásaim a következők voltak:

Fiatal Bőrgyógyászok Fóruma Kecskemét, 1985: Nem-melanomás malignus bőrdaganatok gyakorisága klinikánk 5 éves beteganyagában;
Fiatal Bőrgyógyászok Fóruma Kecskemét, 1986: összehasonlító katamnesztikus vizsgálatok röntgennel és műtéttel kezelt basaliomás eseteinkben
Fiatal Onkológusok Fóruma Szeged, 1987: Nem-melanomás malignus bőrdaganatok gyakorisága klinikánk 5 éves beteganyagában;
Fiatal Bőrgyógyászok Fóruma Kecskemét, 1989: Végtagperfúzióval kezelt melanomás és karcinómás esetek

Szakmai folyóiratokban megjelent publikációim a következők:

Kohán József - Husz Sándor - Hunyadi János -Szabó éva - Mónus Zoltán - Simon Miklós: Generalizál granuloma anulare (Bőrgyógyászati és Venerológiai Szemle 59. 208-212. 1983.)
S. Husz - J. Hunyadi - J. Kohán - N. Simon: über die PUVA-Behandlung des generalisierten Granuloma anulare (Aktuelle Dermatologie 10. 31-33. 1984.)
Husz Sándor - Kohán József - Korom Irma: Disszeminált rekurrens infundibulo-folliculitis (Bőrgyógyászati és Venerológiai Szemle 63. 197-200. 1987.)
Kohán József: Phlegmasia coerulea dolens (Bőrgyógyászati és Venerológiai Szemle 63. 282. 1987.)
S. Husz - é. Szabó - J. Hunyadi - J. Kohán - Z. Mónus - N. Simon: Disseminated Atypical Granuloma Annulare (Journal of Dermatology 14, 1. 67-69. 1987.)
Kohán József - Hunyadi János - Bertényi Camilló - Korom Irma: Epidermolysis bullosa talaján kialakult carcinoma epidermoides conrnescens műtéti és cytostatikus kezelése (Bőrgyógyászati és Venerológiai Szemle 65. 27-29. 1989.)
Varga Erika, Korom Irma, Varga János, Kohán József, Kemény Lajos, Oláh Judit: Malignant melanoma and dysplastic nevi in decorative tattoos: case reports. J. Cutan Pathology 2011

1987 óta folytatok magánpraxist.

kepek-1129.jpg

1989-ben barátaimmal, kollégáimmal megalapítottam az ország első joint-venture magánklinikáját, melynek első ügyvezetője voltam. Az 1990-től a munkahelyemül szolgáló  Forrás Magánklinika rendelőiben 14 orvos dolgozott 9 szakágban. Fő tevékenységi köröm az általános bőrgyógyászat művelése mellett a bőrsebészet, melyben új eszközöket vezettem be, így a vírusos szemölcsök és a külső aranyerekre használatos infravörös koagulátort is, melynek első forgalmazója cégem, a Cure Kft. volt Magyarországon. A sebkezelés, a pattanásosság és hegeinek kezelésére elsők között használtam soft-lézert (Hélium-Neon), amit fogorvos barátom, Dr. Barta Jenő is eredménnyel alkalmazott.

Az élet úgy hozta, hogy a Forrás Magánklinka Cure Kft. megszűnt, így társaimmal együtt önálló rendeléseket indítottunk.

2010. november óta új helyen, a Kálvária sgt. 38. szám alatti Kálvária Orvosi Rendelők első emeletén gyógyítottam betegeimet. 2021. szeptembere óta két utódom, akikről alább olvashat, tovább folytatják ittt a bőrgyógyászati és bőrsebészeti praxisomat.

Közéleti tevékenységeimből kiemelhető, hogy 1994-1998 között a Magyar Orvosi Kamara megyei küldöttjeként, 1998-2002 között a Csongrád Megyei Orvosi Kamara elnökségi tagjaként tevékenykedtem.

1989-1994 között a Csongrád Megyei Iparkamarában a kozmetikus mestervizsga bizottság tagja voltam.

1991-2002 között a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, 2000-2003 között pedig az Iparkamara Innovációs Bizottságának tagja voltam.

1994-ben országgyűlési képviselő jelöltként indultam a választásokon.

2003 óta veszek részt kéz- és lábápolók, gyógymasszőrök képzésében, vizsgáztatásában.

Jelenleg nyugdíjasan szakmai-közéleti aktivitásom áttevődött az egészségnevelésre, mely körben országszerte és külföldön is tartok előadásokat, online bemutatókat, és írok publikációkat, tudományos közleményeket.

"A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti páciensei érdeklődését a diéta, testkultúra iránt. Továbbá megmutatja nekik, a betegségek okát és a megelőzés módját."

Thomas Alva Edison

 A Partnerek oldalon figyelmébe ajánlom az "Egészség és szépség" című  honlapomat, melyen webáruházamból tud interneten rendelni a táplálék kiegészítő termékekből, s amihez sok sikert és jó egészséget kívánok. Ha tagként szeretne regisztrálni a vásárlói hálózatba, s így 25 %-kal olcsóbban szeretne a kitűnő szerekhez, készülékekhez hozzájutni, írjon vagy hívja a +36 20 4343 947-es számot!

 

kepek-1593.jpg
kepek-1599.jpg

 

FIGYELEM!

Kedves Betegeim! 

2021. május 31. napjával nyugdíjba vonultam. Könnyebb szívvel válok meg orvosi tevékenységtől, mert tudom, nem maradnak problémáikkal ellátatlanul, hiszen két kitűnő kolléganő veszi át a helyemet a rendelőmben. Szeretettel ajánlom őket.

kepek-1459.jpg

2021. szeptember 1-től helyettem Dr. Tápai Mária várja Önöket bőrgyógyászati panaszaikkal és szűrővizsgálattal  a megszokott helyen, a kisebb bőrtumorok, szemölcsök eltávolításával áll az Önök rendelkezésére hétfőn és szerdán 13-17 óráig.

Dr. Tápai Mária bőrgyógyász főorvosnő elérhetősége:
Telefon: +36 20 258 4061
E-mail:
 

A rendelő változatlanul a korábbi helyen, 6725 Szeged, Kálvária sgt. 38. szám alatt, az első emeleten üzemel, előjegyzési időpontokat továbbra is csak rendelési időben, a +36-62/430-823-as fő telefonszámon tudunk adni.    

 

 

 Bőrsebészeti és kozmetológiai profilomat is más folytatta augusztus óta idln mérciusig. Dr. Pethő Gyöngyi az általam korábban végzett anyajegyek és bőrdaganatok eltávolítása mellett még szélesebb körű esztétikai beavatkozásokat is vállalt. Ezért sajnálom, hogy megszakadt vele a munkakapcsolat. Jó egészséget kívánok 4. terghességéhez neki és a leendő babaának. Szakmailag máshol sok sikert!

 

 
****************************************************************************************************************
Most mivel foglalkozom? 

"Aki nem hajlandó időt és pénzt áldozni az egészségéért, majd fizetnie kell a gyógyulásáért!" Sebastian Kneipp

kepek-1466.jpg

2001-ben nagyon érdekes dolgot mutattak nekem. Egy literes kiszerelésű, magas oxigéntartalmú ásványvíz volt. Számos panaszomra olyan lenyűgöző hatással volt, hogy félretettem minden szkepticizmusom, és beástam magam a víz és az oxigénterápiák irodalmába.


Szinte nem létezik olyan termékforgalmazói, MLM vagy Share Marketing hálózat, amelyik munkatársa ne keresett volna fel. Voltak nagyon ígéretes gazdagodási lehetőséget kínáló cégek, természetesen magas belépési összeggel, állandó vásárlási és eladási kényszerrel, olyanok, melyek egyetlen termékkel (gyógynövénnyel) akartak minden problémát megoldani, de Nagy Gabriella szerénysége és az általa velem megitatott oxigénes oldat előhozta beőlem azt a kíváncsiságot, amit gyermekkorom egyik kedvenc tudományos filmje címe súlykolt belém: "Mindent tudni akarok". Így ismerkedtem meg a CaliVita International Kft üzlettel.

kepek-1583.jpg


Olyan dolgokat állított későbbi szponzorom erről a termékről, aminek ma már több, mint 100 társát forgalmazzuk táplálék kiegészítők, vitaminok, ásványanyagok, nyomelemek, kozmetikai és háztartási környezet-védőtermékeket emberkímélő változatban, illetve addig sosem hallott elektronikai eszközöket, hogy kénytelen voltam belátni, nem tudhatok mindent, utána kell olvasnom a kapott információknak.

Nem csalódtam. Sem a termékekben, sem a cég üzleti lehetőségeiben, de számomra az volt a megnyerő, hogy az új tudás birtokában ismét azt éreztem, egy csomó embertársamon, családtagokon, barátokon, ismerősökön s nem utolsó sorban betegeimen is tudok segíteni ilyen óriási válasszékból, amit a cég termékein keresztül jó lelkiismerettel megtehetek, és amely tevékenységet akkor is folytathatom, ha már fogy az erőm a klasszikus gyógyításhoz, a bonyolult műtétekhez. A megismert tudományos cikkek pedig tovább erősíteték a hitemet, hogy soha nem az orvos gyógyít, hanem a természet, és az akkor tudja a beteg egészségét visszaadni, ha a hiányzó vitaminokat és egyéb anyagokat szakszerűen pótolhatom a CaliVita termékeiből.

Feleségemmel, Évával immár 20 éve Calivita tagok vagyunk, lelkes csapattal forgalmazzuk a kitűnő termékeket, melyekről büszkén mondhatom, hogy a cég versenytársainak még csak hasonlók sincsenek a kínálatukban, vagy húsz év lemaradással kezdtek el hasonlókat árulni. Közvetlen szponzortársaink és a Calivita Internaional is ma már online és offline előadásokkal, képzésekkel segíti a márkaépítést, a tagok üzlethálózatának kialakítását nagyon igazságos kifizetési rendszerrel. Szeretnénk az emberekkel tudatosítani, hogy az egészséges életmód, táplálkozás mellett rendkívül fontos az intenzív, kemikáliákat is használó mezőgazdaság és a modern élelmiszeripari feldolgozás során elveszett vitaminok, nyomelemek pótlása termékeinkkel, melyek nem tartalmaznak veszélyes adalékanyagokat.

A CaliVita közel 30 éve kínál a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő termékeket. Mindig törekszünk a legjobb forrásból származó természetes alapanyagok és a jobb felszívódású, pl. szerves formák felhasználására. Étrend-kiegészítőink túlnyomó többsége az USA-ban, gyógyszergyári körülmények között készül. A gyártás a cGMP szigorú minőségellenőrzési elveinek megfelelően, az FDA folyamatos ellenőrzése mellett történik, mindemellett termékeink többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át. Valamennyi Magyarországon forgalmazott étrend-kiegészítőnk érvényes OGYÉI notifikációval rendelkezik.

Ha mindezek felkeltették a figyelmét, kattintsanak webáruházaink linkjére: www.cali-kohan.hu  vagy https://drkohanjozsef.calivita.hu/