• +36 (62) 430 823 | 6725 Szeged, Kálvária sgt. 38.
  • Hétfő és csütörtök: 13:00 - 17:00

Bőrgyógyászat, kozmetológia, bőrsebészet

"Az orvos kezel, a természet gyógyít." (Hippokrátesz)
Az 1989-ben alapított CURE Kft. bőrgyógyászatán, a szegedi Forrás Hotelben kezdtem el bőrsebészeti tevékenységem. Jelenleg a Kálvária Orvosi Rendelők (6725 Szeged, Kálvária sgt. 38.) I. emeletén

Az általános bőrgyógyászati vizsgálat mellett legfontosabb tevékenységemnek tartom a bőrrákszűrést, melyet egész évben ingyenesen végzek. Szükség esetén dermatoszkópos vizsgálódás után az anyajegy vagy más daganat eltávolítását is vállalom - természetesen minden esetben szövettani feldolgozással, melynek eredményét a beteg címére elküldöm.

A vírusos szemölcsök kivételét is igyekszem a leghumánusabb módon, érzéstelenítésben végzni, s a műtétek után (köszönhetően az infravörös koagulátornak) minimális kötéssel távozhatnak a betegek, mivel nincs jelentős vérzés.

Az előbbi technikával 5 perc alatt lehet "behegeszteni" az aranyereket (előzetes kivizsgálás, "tükrözés" után), s a 6 hetes gyógyulás ideje alatt sem jelentős fájdalom, sem erősebb vérzés nem szokott jelentkezni, és a páciensek nyugodtan élhetik meg-szokott életüket, dolgozhatnak. Bőrfiatalítást, hegkorrekciót, szőrtelenítést, kisebb kozmetológiai-bőrsebészeti beavatkozásokat is végzek rendelésemen.

A bőrsebészet nem új keletű foglalkozás, a bőrgyógyászok mindig is végeztek betegeiken különféle műtéteket, de a modern idők szakosodásával ma már külön tevékenységi körnek számít e terület.

A leggyakoribb beavatkozások közé tartoznak a különböző tályogok megnyitása, a körömműtétek, a szemölcsök, bőrdaganatok eltávolítása vagy a bőr lecsiszolása, maratása (a hegek, tetoválások eltüntetésére), az aranyerek kezelése (melyeket a proktológiával foglalkozó sebészek mellett az új terápiás lehetőségeknek köszönhetően ismét több bőrgyógyász végez).

A műtéti technikák tárházát az utóbbi időkben igen népszerű lézerek mellett színesíti egy régen elfeledett, de reneszánszát élő eszköz, az infravörös fényt kibocsátó "koagulátor". Az optikai úton koncentrált, igen nagy energiával rendelkező "fénypisztoly" úgy dolgozik, mint egy ponthegesztő, s mivel az általa leadott hő jól szabályozható, a lehető legkisebb környéki károsodással lehet vele eltávolítani szemölcsöket, daganatokat, összehegeszteni az aranyereket anélkül, hogy a beavatkozások után vérzés vagy fájdalom jelentkezne.     

Mindkét - a többi technikához képest előnyös - hatását azzal éri el az eszköz, hogy az ereket és érző idegeket is elroncsolja. Emiatt alkalmazzák szívesen a nőgyógyászok, sebészek is (például az igen vérzékeny májműtéteknél), s a hemofíliás betegek foghúzás utáni vérzéseit is meggátolja.

Telihold és műtét

Miután magam is tapasztaltam betegeimen, hogy a telihold napján végzett műtéteknél erősebb fájdalomra, fokozott vérzésre lehet számítani, s ez nemcsak a tankönyvekben létezik, mint ókori babona, igyekszem más napokon operálni, ha csak lehet. Érdemes tudni ezeket a napokat más orvosi, fogorvosi beavatkozások kockázatainak, szövődményeinek csökkentése érdekében is. Nézze tehát meg, mikor nem érdemes nagyobb beavatkozásokat végeztetni!

kepek-1370.png
Vissza