• +36 (62) 430 823 | 6725 Szeged, Kálvária sgt. 38.
  • Bőrgyógyászat: Hétfő, szerda: 13:00 - 17:00 | Bőrsebészet: Csütörtök: 13:00 - 17:00

Bőrgyógyászati tevékenység, kozmetológiai beavatkozások

borgyogyaszati-tevekenyseg-kozmetologiai-beavatkozasok.jpg
Bőrsebészeti és kozmetológiai profilomat Dr. Pethő Gyöngyi folytatja.

Az általam korábban végzett anyajegyek és bőrdaganatok eltávolítása mellett még szélesebb körű esztétikai beavatkozásokat is vállal.

Rendelése  csütörtökönként 13-17 óráig tart.

 

kepek-1458.jpg

Pethő Gyöngyi egyéb elérhetősége:
Mobil: +36 30 481 4684
E-mail: pearlmed@gmail.com

Bízom abban, hogy a bőrgyógyászat-kozmetológia-bőrsebészet területén nyújtható ellátásokat Önök továbbra is a legmagasabb szinten fogják megkapni a két kolléganőmtől. Kérem a nevükben is további bizalmukat problémáik megoldásában!

Köszönöm és nagyon jó egészséget kívánok:

Dr. Kohán József nyugdíjas bőrgyógyász-kozmetológus-bőrsebész

 


 

A kozmetikus és kozmetológus között éppúgy van különbség, mint a pszichológus és a pszichiáter között.

A kozmetikusok egészséges, ritkán beteg bőr ápolására, kezelésére szakosodott hölgyek, míg a kozmetológusok olyan bőrgyógyász orvosok, akik e tárgyból is tettek szakvizsgát, és elsősorban a bőrbetegségek diagnosztizálását, esztétikai kezelésüket végzik speciális anyagokkal, eszközökkel.

Az ókori receptúrák hagyományait ma is őrizzük, amikor különböző pakolásokat, gőzöléseket alkalmazunk, tisztítjuk, hámlasztjuk a bőrt. A technikai fejlődéssel azonban már speciális készülékeket, új összetételű anyagokat alkalmaznak a kozmetikusok és a kozmetológus orvosok.

A bőrfiatalítás eszköztára is megváltozott, s a valamikori gyenge gyümölcssavas (almasav, citromsav, tejsav) hámlasztásokat felváltotta a glikolsavas vagy épp a lézeres peeling. Utóbbi technikák mára eléggé elterjedtek, és sajnálatosan szemben a bőrgyógyászok, plasztikai sebészek ajánlásaival, kozmetikai szalonokban is végzik, legtöbbször ez irányú szakvizsga nélkül.

Bár a technika más-más, a lényeg és az eredmény ugyanaz, a bőr felső rétegét eltávolítjuk, aminek hatására az alsó, fiatalabb sejtréteg kijavítja a sérülést, ezáltal a legfelső, elöregedett sejtek leválnak. Megújul a felhám, sőt fokozódik az irha rugalmas rostjainak képzése is. Mindez a bőr megfiatalodásához vezet, s "mellékesen" eltűnnek a régi hegek, a korral járó bőrkárosodások is. E technikákkal lehetséges a pigmentfoltok, szeplők, terhességi vagy májfoltok eltüntetése, bár ha valaki továbbra is szed fogamzásgátlókat ill. gyógyszereket, az eredmény nem garantálható.

Az új technikák alkalmazása kölcsönösen szükségessé teszi a bőrgyógyász-kozmetológus és a kozmetikus szoros együttműködését. Egyre több szalon nyílik orvosi felügyelet, konzílium "védőszárnya" alatt, hiszen az újfajta beavatkozások egyre "invazívabbak", veszélyesebbek amellett, hogy valóban eredményesebbek. Magam nem értek egyet a mezoterápia alkalmazásával a kozmetikában, lévén, hogy fertőzéseket, a bevitt anyagokra allergiákat okozhatnak a vendégeknél.

A bőrgyógyászok is sokat köszönhetnek a kozmetikusoknak, hiszen több esetben kezeléseik kiegészítik a terápiát. Érdemes ezek alapján azokat a szalonokat előnyben részesíteni, ahol a vendégek, a páciensek érdekében ez a felügyelet biztosított.

Néhány éve egyébként a kozmetikusok, kéz és lábápolók, gyógymasszőrök továbbképzése kapcsolódik a bőrgyógyászok kozmetológiai kurzusaihoz, ami nagy segítséget jelent a közösen elérhető leghatékonyabb technikák kifejlesztéséhez, s a legjobb eredmények eléréséhez.

"Ahogy múlnak az évek fölöttem, a ráncaim kívülről szaporodnak, belül simulnak"
Dr. Kohán József

Az alábbiakban kéz-lábápoló és gyógymasszőr hallgatóimnak szeretnék segíteni a szakmájuk bőrgyógyászati alapjainak oktatási anyagával, mely a képekre kattintva letölthető.

 

 A Kéz-és lábápoló tanfolyam előadás letöltéséhez KATT IDE!

kepek-1375.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Bőrgyógyászat gyógymasszőröknek 2020 előadás letöltéséhez KATT IDE!

kepek-1179.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza