Kezdőoldal |
Aranyér kezelés műtét nélkül

Aranyér műtét helyett...

ir_c_1.jpg  
Az infravörös-koagulátort 1977 óta használják aranyeres panaszok műtétére. Bár a technika a betegség szinte minden formájában használható, én csak az I-II. stádiumú, ún. "külső" csomók gyógyítására vállalkozom. Az USA-ban és Németországban ezt a technikát ajánlják elsődlegesen erre.
 
Tisztázatlan eredetű vérzéses panaszok esetén végbéltükrözést javaslok, melyet akár belgyógyászaton vagy sebészeten is el lehet végeztetni.

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, így Ön természetesen utána azonnal haza mehet.
A készülék, mellyel a kezelést végzem, infravörös fénnyel "hegeszti" össze a szöveteket. Ezért nem szükséges sem az erek lekötése nehézkes, kellemetlen izomtágítással, sem varratok alkalmazása. így nincs varratszedés, tamponáló csíkcsere sem. A beavatkozás során nem távolítom el a csomót, az kb. 4-6 hét alatt összezsugorodik, mint egy rossz léggömb.
 
Az infravörös koagulátor használata különösen alkalmas vérzékeny vagy alvadás gátló gyógyszert szedő betegek esetében.
 

irc.jpg

noduskicsi.jpg             dia1.jpg  
Fontos, hogy a koagulátorral ráégetett réteget ne áztassa le, így az ülőfürdők kerülendők. Székelés után - melynél nem kell jelentős fájdalomra, vérzésre számítania - kamillás lemosást javaslok. Az első héten speciális hámosító-hűsítő-fertőtlenítő kenőccsel kell a sebet kezelni, míg a második héttől sebhintőpor használata javasolt.

Nehéz fizikai munka az első 1-2 héten kerülendő, egyébként nyugodtan dolgozhat.

A sebgyógyulást hetente-kéthetente történő vizitek alkalmával ellenőrzöm. Az eredménytől függően - ha túl nagy, túl régi volt az aranyér - szükség lehet néhány éven belül a kezelés megismétlésére. Az alábbi videón láthatja a technika lényegét angol nyelvű magyarázattal a videomegosztó segítséfgével.

Aranyér kezelési technikák összehasonlítása

 

 

Infravörös koaguláció

Sebészi műtét

Gumigyűrűzés

Műtét bélvarrógéppel

Injekciós kezelés

Hatékonyság

magas

magas

mérsékelt

magas

mérsékelt

Hol végezhető

rendelő

műtő

műtő

műtő

rendelő

Altatás

nem

igen

nem

igen

nem

Fájdalom a beavatkozás alatt

nincs

nincs

erős

nincs

mérsékelt

Fájdalom a beavatkozás után

nincs

erős

mérsékelt

erős

alacsony